Neabejotinai verčiausi jūsų dėmesio greitų paskolų pasiūlymai šiai dienai:
Kartais aviabilietai mus nuneša į tokias šalis, kuriose pamatome įstabius vaizdus. Kartais aviabilietai mus nugabena į puikiausius pasaulio muziejus, kartais į koncertus. O kartais kelionės yra tiesiog kulinarinės. Ką tai reiškia? Reiškia, kad keliauti galima ir tiesiog tam, kad paskanautumėte kažkurios šalies virtuvės. Kur vertėtų skristi, norint nudžiuginti savo skrandį nuostabiais maistais ir gėrimais?
Norvegija – žuvies karalystė
Jeigu mėgstate jūros gėrybes – keliaukite į Norvegiją. Ten kelionės yra gana pigūs, o aviabilietai dažnai pardavinėjami tikrai vos už 10 ar 20 eurų. Šalies viduje viskas brangiau, bet nuvykti ten galima tikrai pigiai. Tokiose šalyse kaip Norvegija, galima prisikirsti šviežios ką tik iš jūros ištrauktos nuostabios žuvies, kalmarų, jūros gėrybių. Galite ten ir patys pažvejoti, žmonės grįžta su puikiu laimikiu. Jeigu norite pabūti ilgiau ir išleisti mažiau – galite keliauti į Tailandą ar kitas vandenyno pakrantėse esančias Azijos šalis. Ten pragyvenimo lygis tikrai mažas, todėl ir viskas pačioje šalyje pigiau. Ir maistą nebrangų gausite, ir nakvynę, ir daug kitų įspūdžių. Tik kelionės bilietai gali būti brangesni.
Itališki skanėstai
Keliaudami Italijon neabejotinai pasiimkite platesnes kelnes. Grįšite prisivalgę ir priaugę bent pora kg. To nepadaryti neįmanoma, nes tik italai kepa tokias nuostabias tradicines picas, verda ir kepa skaniausius makaronus (pasta), taip pat turi puikiausią pyragaičių asortimentą. Keliaukite į Italiją pasiruošę išbandyti visus vietos skanėstus. Beje, keliaujant po skirtingus regionus, ir maistą pažinsite įvairesnį. Taip pat ten irgi galėsite nuolat skanauti ir jūros gėrybes, kadangi ir būsite jūrinėje šalyje.
Prancūzijos kepiniai
Dažnas lietuvis skundžiasi, kad pas mus kažkodėl nebeliko skanių sausainių, kepinių, pyragėlių. Nukeliaukite į Prancūziją paskanauti vietos bakalėjose ir tas kontrastas dar labiau įsitvirtins. Kas jau kas, bet prancūzai tikrai moka pagaminti nuostabius skanumynus ir saldumynus. Tad jeigu norite, kad liežuvis apsaltų, keliaukite ten.
Gruzijos vynas ir duonelė
Aišku, vynas galėtų jums patikti ir Prancūzijoje ar Italijoje, bet Gruziniško vyno Lietuvoje turime mažokai, o jis išsiskiria aitriu skoniu, tarsi būtų užgazuotas su burbuliukais. Tad nuvykę į Gruziją būtinai gerkite to vyno, jis labai skanus ir mums neįprastas. Be to, ten viskas tiesiog pusvelčiui, taip pat ir vynas. Gera mintis būtų ir ten pavalgyti tradicinių Gruzijos skanumynų – Chačiapuri duonelės, kepamos tik iš miltų, kiaušinių ir vandens.
Mes kai keliaujam po mažesnes šalis, išsinuomojam automobilį, kad galėtumėm pakeliauti ir paragauti kuo daugiau miestų patiekalų, nes dažnai žmonės skirtingai gamina tuos pačius patiekalus, būna labai įdomu.